ADAY ÖĞRENCİ

Mühendislik Fakültesi - SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Direktörü Dr. Değer Saygın konuk oldu.

24.12.2018

Katılımcı         : Dr. Değer SAYGIN, Direktör, SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi
Konu               : Türkiye Enerji Sektörünün Dönüşümü ve Yarattığı Fırsatlar
Tarih               : 19 Aralık 2018 Çarşamba, saat 13.00-14.00
Yer                  : Haliç Üniversitesi Seminer Salonu

Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi etkinlikleri kapsamında 19 Aralık 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen seminere SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Direktörü Dr. Değer Saygın konuk oldu.

Küresel bazda enerji sektörünün dönüşümü çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Saygın, enerji sektörünün küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin merkezinde yer aldığını ifade etti. Saygın konuşmasında, Türkiye'nin enerji talebi en hızlı büyüyen birkaç ülkeden biri olduğunu, küresel enerji dönüşümüne katılmaya başladığını ve gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi. Türkiye mevcut güneş ve rüzgar kurulu gücünü 2026 yılında 6 katına çıkarabilme (60 GW) potansiyeline sahip bir ülke olduğunu belirten Saygın, enerji sektöründe ve bu sektörün dönüşümünde hem beyaz hem de mavi yaka yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu ve gelecekte de olacağını vurguladı.