ADAY ÖĞRENCİ

Mühendislik Fakültesi Hocamız Prof. Dr. Zafer Utlu'nun Makalesi Yayınlandı

18.06.2020

Mühendislik Fakültesi Hocamız Prof. Dr. Zafer UTLU’ nun  “Yapay Sinir Ağları” Konusundaki Uluslararası Makalesi Yayınlandı.

Dünya nüfusunun artmasına paralel olarak gelişen sanayileşme ve buna paralel olarak artış gösteren enerji ihtiyacı zaman içerisinde insanlığa sürdürülebilir kaynakların önemini göstermiştir. Makalede; Organik Rankin Çevrim sistemlerinde güneş enerjisi kullanımını değerlendirerek sürdürülebilirlik tabanlı ayrıntılı termodinamik ve yapay sinir ağı analizi yapılmıştır. Günümüzde sürdürülebilir mühendislik yaklaşımları, tüm mühendislik araştırma alanlarının verimliliğini artırmak için bir gerekliliktir.

Termodinamik literatürde farklı tipte enerji verimliliği problemlerini tahmin etmek üzere yapılan “Yapay Sinir Ağları” çalışmasından dolayı hocamızı tebrik ederiz.