Mühendislik Fakültesi Endüstriyel Robotlar Dersi Söyleşileri Mühendislik Genel Müdürü Murat Akkaya

16.11.2018

Katılımcı: Murat AKKAYA, Genel Müdür, Hamle Mühendislik

Konu: Yerli Atak Robot’un Hikayesi

Tarih: 14 Kasım 2018 Çarşamba, saat 15.00-17.00

Yer: Haliç Üniversitesi B-301 Salonu

Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstriyel Robotlar Dersi Söyleşileri kapsamında 14 Kasım 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliğe Hamle Mühendislik Genel Müdürü Murat Akkaya konuk oldu.

Akkaya, Türkiye’de yerli robot kullanımına yönelik bilgiler vererek patenti kendilerine ait olan Atak Robot’un hikayesini anlattı. Robotların üretimde bütün dünyada artan bir trendle kullanıldığının, bu trendin ülkemizde de geçerli olduğunu söyleyen Akkaya, yerli bir birikimle gerçekleştirdikleri Atak Robot prototipinin önümüzdeki yıllarda ülkemiz sanayisi için seri üretimini geliştireceklerini belirtti. Akkaya, öğrencilere robot teknolojileri, robot üretimi ve endüstride robot kullanımına yönelik yol haritası oluşturma süreçleri konusunda örneklerle bilgi verdi.